informatief


Wat is bridgeclub RUIT?

Bridgeclub RUIT is op 1 januari 1995 opgericht door een groep jonge, enthousiaste Amsterdammers die graag beter wilden leren bridgen. RUIT besloot om haar activiteiten rookvrij te houden. In september 1995 sloot RUIT zich aan bij de Nederlandse Bridgebond (NBB). Inmiddels spelen veertien viertallen mee in de competitie van District Amsterdam en won RUIT vele jaren de landelijke niet-rokers beker voor clubs. Bridge als denksport is voor ons een uitgangspunt. De vereniging heeft nu ruim 126 leden, waaronder meerdere bridgeleraren en gediplomeerde wedstrijdleiders.


De donderdagavond in Het Witte Huis

Wij spelen onze clubavonden op donderdag in Het Witte Huis, IJsbaanpad 45 (Bij het Olympisch Stadion, tram 16, bus 23, 170 of 172). Wij proberen om 19.45 uur met spelen te beginnen. Voor RUIT-leden is de avond gratis, niet-leden betalen 2,50 per avond. Het is handig als u met een partner komt, maar dat hoeft niet. Er zijn altijd wel meer mensen die alleen komen. Speciaal voor gelegenheidsparen hebben we twee biedsystemen: Ruitsystemen Groen & Geel. Meestal spelen we 24 spellen. Rond 23.30 uur is de prijsuitreiking. De winnaars van de avond krijgen een prijs en de resultaten worden verwerkt in onze rating (handicap). Zo kunnen ook minder sterke spelers een prijs winnen. Regelmatig reiken we na afloop spelverdelingen uit, zodat je de spellen makkelijker met elkaar kunt analyseren. Ook verschijnen alle uitslagen op deze site onder de rubriek Actueel.


Speciale activiteiten

Naast de wekelijkse clubavonden organiseert RUIT ook allerlei speciale drives: Bekerwedstrijden, Calco-voorronden. Natuurlijk verzorgt RUIT voor u de deelname aan de competities districtsviertallen, districtsparen, gemengd paren en damesparen. Bij voldoende animo zullen cursussen georganiseerd worden, voor en door de leden. De onderwerpen kunnen de leden zelf aangeven.


Lidmaatschap

Mocht het wederzijds bevallen bij RUIT, dan kunt u ook lid worden. De contributie bedraagt 60 voor een seizoen (september t/m augustus). Voor jeugdleden geldt een speciaal tarief. Zij betalen hun leeftijd in euro's. Alle leden kunnen gratis deelnemen aan alle competitie-activiteiten. U krijgt ook het tijdschrift "Bridge" van de NBB en - belangrijker - het reeds landelijk bekende clubblad "De Langste Adem".


Kom op donderdagavond vrijblijvend eens langs of bel/mail:
Maria Pel, e-mail: violetguggenheim@hotmail.com,
Edwin de Ruiter (0294 413419), e-mail: ruitered@yahoo.com of
Pieter Schermers (071 5135316), e-mail: p.schermers@hccnet.nl